El PSIB-PSOE demana al PP «que deixi de plorar i faci front comú amb el Govern per aconseguir un nou Règim Especial»


El Grup Parlamentari Socialista ha criticat l'actitud del PP a l'hora de demanar celeritat per presentar una proposta de nou Règim Especial per Balears, ja que «el 2015 Bauzá va visitar a Rajoy i va sortir amb un nou REB que no coneixia ningú, no s'havia consensuat i no responia ni a les demandes ni a les necessitats de les illes».

Així ho ha recordat el diputat socialista Vicenç Thomàs, qui ha instat al PP a «sortir de la crítica fàcil i ajudar en una qüestió de comunitat, fent pinya a l'hora de dur aquest nou REB a Madrid».

És especialment greu l'actitud del PP tenint en compte que «Company ha decidit fer el mateix que Bauzá i fer d'escolanet de Rajoy», ja que una vegada més Balears torna a estar a la cua d'inversió per habitant als Pressuposts Generals de l'Estat gràcies a PP i Ciutadans.

En aquest sentit, Thomàs ha recordat que «PP i Ciutadans han vetat la discussió de més de 4.000 esmenes als PGE, entre elles les del PSIB-PSOE que suposaven augmentar la inversió per la nostra comunitat autònoma en 442 milions d'euros».

Malgrat la crítica del PP, el diputat socialista ha volgut deixar clar que el Govern de les Illes Balears està fent la seva feina i elaborant un projecte de llei d'un nou Règim Especial «que ha de plantejar compensacions econòmiques concretes a tots els desavantatges que tenim per ser illes». En concret, Thomàs ha especificat que amb aquest nou REB parlam de «rutes aèries, vols a un preu just, disminució de les taxes d'AENA, compensacions per al transport marítim de passatgers i mercaderies, el preu de la benzina o l'IVA especial que ja tenen a Canàries».

Tot això per pal·liar els efectes de la insularitat que, tal com ha apuntat Thomàs, «tenen un cost de 7.000 milions d'euros, la qual cosa suposaria 6.000 euros anuals per cada ciutadà de Balears».

Per tot això, el diputat socialista ha anunciat que els socialistes presentaran esmenes a la Proposició No de Llei sobre aquest assumpte que demà es debatrà al ple del Parlament per demanar al PP «que deixi de plorar i treballi amb el Govern per fer una proposta de nou REB».

El PP demana més retallades

D'altra banda, el ple del Parlament també debatrà una Proposició No de Llei del Grup Popular per reduir el Sector Públic Instrumental amb la qual «ens parlen de més retallades, més austeritat i més acomiadaments».

Thomàs ha lamentat que «tenim un bon grapat de sentències que confirmen que la reducció del Sector Públic Instrumental del PP es va fer malament i ens ha costat prop de 16 milions d'euros a tots els ciutadans, però ara en volen més».

Per això, el diputat socialista ha recordat que els ciutadans ja van jutjar el 2015 l'austeritat del PP i la va castigar a les urnes. «Sembla que no han entès el missatge i volen continuar amb la política de les desigualtats», ha afegit Thomàs.

Contra això, els socialistes celebren que «tenim un Govern que des dels Acords Pel Canvi està impulsant el rescat a la ciutadania, el retorn de drets als empleats públics i tot en un marc de consens, diàleg i acord».

A més a més, Thomàs ha denunciat que el PP demana reduir el Sector Públic Instrumental «sense especificar ni tan sols a on volen retallar, ja que no diuen si volen reduir l'IBISEC, el SOIB, la Fundació d'Atenció a la Dependència o SFM».

En qualsevol cas, els socialistes defensen que el Govern no ha estat mans plegades, ja que «ha millorat les eines i mesures de control de l'eficiència del Sector Públic Instrumental mentre a la vegada s'han retornat drets, dignificat l'administració i amb una bona gestió econòmica».

Finalment, Thomàs ha recordat també que «mentre Bauzá va acomiadar 3.000 treballadors públics, el Govern impulsa una convocatòria de 7.750 places de funcionaris de carrera entre 2017 i 2020, donant més estabilitat i millors condicions laborals a la funció pública».