El Grup Socialista aposta per un Consell de Mallorca amb més competències «per poder resoldre els problemes dels habitants d'aquesta terra»


El Grup Socialista al Consell de Mallorca ha defensat les 43 propostes de resolució derivades del Debat de Política General, amb l'objectiu de consolidar el canvi iniciat fa dos anys a la institució insular. Així ho ha defensat la portaveu adjunta, Maria Francisca Servera, qui ha reclamat «més poder de decisió per resoldre els problemes i entendre les necessitats dels habitants d'aquesta terra».

En aquest sentit, els socialistes han defensat «un model de federalisme interior en el qual el Consell de Mallorca tengui transferides les competències per exercir la promoció turística i el reconeixement de les bestretes pendents de l'anterior legislatura».

També per tenir una institució amb els recursos que li pertoquen, els socialistes han instat al Govern d'Espanya a finançar econòmicament el rescat del Túnel de Sóller «abans o després que aquest sigui efectiu», ha detallat Servera. No és l'única reclamació del Grup Socialista a l'Estat, ja que també han demanat que es faci càrrec d'almenys el 50% dels costos d'implantació de la Llei de Dependència, la qual cosa «s'està incomplint de forma sistemàtica i forma part de la mateixa llei».

Pel que fa als drets de la ciutadania i el seu benestar, Servera ha instat a l'equip de govern a seguir la línia de promoció i atenció de les persones majors dependents des del seu domicili, així com culminar el procés de construcció i renovació de distintes residències, amb l'objectiu de «posar solució al problema d'atenció a les persones dependents de Mallorca».

A més a més, la portaveu adjunta també ha defensat les iniciatives en matèria cultural i esportiva, demanant al govern insular «que materialitzi les inversions en infraestructures culturals i amplii les disciplines artístiques de la convocatòria dels Premis Mallorca». En referència al món de l'esport, els socialistes aposten pel manteniment de les instal·lacions esportives municipals des de la col·laboració amb els ajuntaments.

Una altra de les apostes estratègiques del Grup Socialista és donar seguretat a les infraestructures existents però donant resposta a reivindicacions històriques, per la qual cosa Servera ha proposat «acabar el projecte i fer la construcció del desdoblament de la carretera de Llucmajor a Campos, amb el menor consum de territori possible».

Altres iniciatives proposades pels socialistes han estat acabar el Pla de Vies Ciclistes, implantar l'administració electrònica o rehabilitar l'edifici del Parc de Bombers d'Artà, entre moltes altres.

Amb tot això, la portaveu adjunta ha reconegut que «queda molt per fer i un món per recórrer, que volem fer de la mà de la ciutadania, dels ajuntaments i del Govern de les Illes Balears». Per seguir complint els Acords Per Mallorca, Servera ha encomanat a l'equip de govern «seguir treballant des del diàleg, amb les propostes consensuades entre els grups polítics derivades del Debat de Política General.

La votació de les propostes de resolució de tots els grups polítics ha estat ajornada al proper ple del Consell de Mallorca.