El PSC urgeix al Govern a elaborar un nou decret per al proper curs que endreci i solucioni les mancances dels serveis de menjador i transport escolar


La portaveu d’Ensenyament del grup parlamentari socialista, Esther Niubó, ha interpel·lat aquest matí la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, per exigir l’actualització dels decrets de menjador i transport escolar abans de l’inici del curs 2017-2018.

D’una banda, Niubó ha reclamat que “es reobrin els menjadors escolars als centres de secundària el proper curs per revertir el greuge que va suposar el tancament derivat de la compactació de la jornada escolar”, així com que “es corregeixin les injustícies que es generen actualment en no haver-hi criteris de renda en determinats ajuts al servei menjador”. Així, la diputada socialista ha denunciat que “ens trobem amb casos de centres que segreguen per sexe amb alumnat que és becat per al servei menjador al costat d’altres que no ofereixen ni beca ni servei de menjador”.

A més, la diputada socialista ha instat la consellera a “introduir ràtios adequades per acabar amb la massificació del servei de menjador, amb professionals de suport que permetin atendre l’alumnat amb necessitats educatives específiques”, i millorar els recursos econòmics per “dignificar un sector especialment precaritzat”. Niubó també ha demanat “abordar una reforma del model de contractació pública d’acord amb la normativa europea, que prioritzi la qualitat del servei per sobre dels preus”, i ha demanat que el Departament es comprometi a no apujar preus del menú, tot recordant que “Catalunya és la comunitat autònoma amb un preu de menú més car”.

Durant la seva interpel·lació, Niubó ha reclamat també introduir el supòsit de distància i dificultat d’accés en el servei de transport escolar perquè, ha ressaltat, “els socialistes estem farts de conèixer casos on el transport escolar és imprescindible però no es garanteix”.