“Els incompliments del ple de pobresa són la constatació del fracàs del Govern en aquesta legislatura”


La portaveu del Grup Socialista al Parlament, Eva Granados, ha afirmat avui sobre el ple de pobresa que “fa un any es va arribar un acord, a l’únic consens que hi ha hagut en aquesta legislatura, que comptava amb el suport de les entitats socials: posar fre a la situació d’emergència social”. Els incompliments per part del Govern, segons Granados, “són la constatació del fracàs del projecte polític del Govern en aquesta legislatura. El sobiranisme es vantava d’acollir tot tipus d’ideologies, però l’entrada d’ERC i el suport de la Cup al Govern no s’ha traslladat en posar més energia a fer front a les emergències socials”. “No tenim aquestes mesures ni la reforma fiscal necessàries. El Govern presumeix molt de l’agenda sobiranista, però no pot presumir de tenir un full de servei en polítiques socials. I volem alertar també que ens podem trobar que, com va passar en l’anterior legislatura, no es faci balanç de la legislatura per part del Govern, i no es doni compte del que s’ha fet per a aquest terç de la població en situació de vulnerabilitat”, ha afegit.

Al seu torn, el portaveu de polítiques socials del Grup Socialista, Raúl Moreno, ha assenyalat que “la nostra valoració del compliment del ple de pobresa és molt negativa” perquè “una de cada quatre mesures no s’ha aplicat”. “Des del mes de gener fins ara, el grau de compliment és encara més baix, i per tant estem davant d’un moment de congelació. El ple tenia raó de ser perquè era d’emergència, però el seu compliment no ha estat per a res d’emergència”. “Reclamem al Govern una calendarització de les mesures que queden per complir, que cadascuna de les mesures sigui valorada des del punt de vista dels recursos, i que es refermi el compromís que la comissió de seguiment es converteixi en un òrgan efectiu”, ha dit.

Per altra banda, Eva Granados ha anunciat que a la sessió de control al Govern “farem incidència en els temes de salut. La situació dels ambulatoris i de l’atenció primària voreja el col·lapse i hi ha hagut una resposta per part del col·legi de metges i els usuaris. A banda dels grans anuncis que acostuma a fer, li demanarem al conseller si té algun pla concret. També volem aclarir què pensa fer exactament el Govern amb les autopistes de peatge”. “Volem interpel·lar sobre turisme, sabem que hi haurà uns bons resultats i volem saber el pla estratègic del Govern per al turisme, ja que ens preocupa la situació dels treballadors i les treballadores. Pel que fa la moció d’economia verda, esperem que sigui recolzada per la majoria dels grups per situar un tema que ens sembla fonamental”, ha conclòs.